Beste manier om het uit te maken

Het is altijd moeilijk om het uit te maken met iemand die je echt lief had zonder dat iemand gekwetst wordt. Er zijn wel een aantal manieren waarop je kan vermijden dat iemand zich daarna heel lang ellendig of ziek moet voelen.

De beste manier om het uit te maken

De kracht van het woord. Hou er rekening mee dat je het altijd rechtstreeks moet kunnen bespreken met je partner. Het via de telefoon meedelen is een gemakkelijkheidsoplossing omdat je mekaar niet meer in de ogen moet kijken, en eventuele scŠnes kan vermijden, maar het komt eerder over als laf. Neem contact op met jouw partner en zeg dat je iets belangrijks te vertellen hebt. Je kunt met jouw partner ergens op een rustige plaats afspreken.

Niet met modder gooien. Wie van beiden de relatie be‰indigd speelt geen rol, maar het mag voor geen van beide partners de aanleiding zijn om met modder te gooien. Het mag niet de bedoeling zijn om nog een extra pijnlijke ruzie uit te lokken.

Heb je een grondige reden om het uit te maken? Om je beslissing te argumenteren moet je vooral zeker zijn van wat je zegt. Je moet minstens een lijstje in je hoofd hebben met redenen waarom je het wenst uit te maken. Als je mentaal goed bent voorbereid zal het gemakkelijker zijn om het aan je partner te vertellen.

Hoe gaan jullie uit mekaar? Zodra je het geduldig en rustig hebt uitgelegd, en jullie akkoord zijn om er een punt achter te zetten, moet je elkaar zo snel mogelijk verlaten en mekaar tijd en ruimte geven om tot rust te komen en het een plaats te geven.

Los laten! Vermijd fysiek contact tijdens jullie laatste ontmoeting. Het biedt geen perspectief op een verdere toekomst en kan alleen maar valse hoop cre‰ren. Als jullie beiden inzien dat de relatie voorbij is, dan zijn jullie ook klaar om mekaar zowel mentaal als fysiek los te laten.

Als de relatie op een rustige, weloverwogen, manier be‰indigd wordt zullen beide partners al vlug inzien dat het beter is te leven dan twee tevreden mensen dan als een ongelukkig stel.

Add Comment