Een slechte eerste date goed af laten lopen

Eindelijk is het dan zover. Na weken chatten op een datingsite ga je voor het eerst echt daten. Sommige singles die al een aantal blind dates hebben meegemaakt weten dat het enorm lastig is om een date goed te laten verlopen. Het gebeurt namelijk regelmatig dat het direct duidelijk is dat er geen klik is en dat deze er ook niet gaat komen. Wat doe je dan in zo’n soort situatie?

In dit blog geven we je een aantal tips om een (blind) date zo soepel mogelijk te laten verlopen. Want wie goed is voorbereid heeft de mogelijkheid om een date een beetje te sturen wanneer deze in het water dreigt te lopen.

Spreek in het openbaar af

Als eerste is de plaats van de date heel erg belangrijk. Wanneer de eerste date bij jouw of jouw date thuis is dan kan dit tot zeer pijnlijke situaties leiden. Denk er maar eens aan wat er gebeurt als jouw date niet jouw huis wil verlaten. Of totaal niet aanvoelt dat het niet klikt. Een erg slecht idee dus! Kies er daarom voor om bij een openbare gelegenheid af te spreken. Denk hierbij een een kroeg of een park. Zolang je maar de mogelijkheid hebt om snel afscheid te kunnen nemen.

Vertel niet te veel persoonlijke zaken

Wanneer je voelt dat er geen klik is en dat er geen vervolg date komt, maar je toch de date niet vroegtijdig wilt verlaten is het aan te raden om niet te veel over jezelf te vertellen. Houdt het gesprek dus oppervlakkig. Wanneer je persoonlijke informatie gaat vertellen wek je de indruk dat er wel een goede klik van jouw kant is. Wanneer je date later wel nogmaals wil afspreken kan dit heel verwarrend zijn voor deze persoon.

Wees duidelijk

Natuurlijk wil je de ander niet keihard afwijzen, want ook dan kan er een hele nare sfeer ontstaan en een slechte date hoeft geen slechte avond te worden. Misschien kun je beiden aan een slechte date toch een goed gevoel overhouden! Wees duidelijk in je afwijzing, maar probeer dit eerst op een subtiele manier over te brengen zonder de ander te kwetsen.