Gescheiden? Tips om je niet alleen te voelen

Een van de grootste kruisen die je te dragen hebt tijdens een echtscheiding is de eenzaamheid. Eenzaamheid heeft een grote invloed op elk aspect van je leven en gaat gepaard met een pijn die moeilijk over te brengen is aan anderen. H

Ik mis de mogelijkheid de bank te liggen tijdens een regenachtige dag met iemand die van me houdt.
Ik mis de mogelijkheid om mijn klachten en mijn successen met iemand te delen.
Ik mis seksuele intimiteit.

Dit zijn alle voorkomende klachten en het is moeilijk om je niet te richten op deze dingen als je eenzaam bent.
Er zijn te veel adviesgevers die je proberen te helpen. Maar er bestaat geen ?genezing? onder druk.

Het is een natuurlijk proces. Het is niet verkeerd eenzaam te voelen, noch is het een teken van zwakte. Het is slechts een onderdeel van het proces. Maar de volgende stap is van cruciaal belang. Wat gaat u doen met deze krachtige emotie? Hier zijn een aantal eenvoudige manieren om te gaan met eenzaamheid:
1. Vecht niet tegen het gevoel van eenzaamheid. Accepteer het voor wat het is en doe je best om de positieve zaken die eventueel op je af komen met beide handen te grijpen.
2. Maak geen gebruik van ?pleisters? om je gevoelens te verstoppen. Je zou bijvoorbeeld overmatig kunnen gaan eten, drinken, winkelen, werken?of het zou zelfs een seksuele relatie of porno kunnen zijn. Achteraf zal dit soort gedrag alleen maar leiden tot meer eenzaamheid en pijn…
3. Focus op iemand anders. Heeft u een zieke buurman voor wie je kunt winkelen? Zijn er in je dorp evenementen of lokale mogelijkheden waar je als vrijwilliger aan de slag kunt?
4. Leer te genieten van je eigen gezelschap. Dit is belangrijk voor jouw zelfvertrouwen en het zal je leren om weer van jezelf te houden. Als je comfortabel in je eigen huid zit zul je sneller contact leggen met anderen en stilaan voelen dat je opnieuw geliefd wordt.

Je merkt het, het heeft tijd nodig om uit je eenzaamheid te komen na een echtscheiding, maar tijd heelt alle wonden.

Add Comment