Ik ben 18 en ik heb HIV in Venlo

Ik ben 18 en ik heb HIV in Venlo

Ik ben Cynthia. Vandaag wil ik mijn geheim delen. Ik ben 18 jaar en ik heb HIV. Ik heb vaak genoeg zelfmoord niegingen gehad. De enige reden waarom ik het niet doe is mijn moeder. Mijn moeder heeft mij alleen. Daarom ben ik pas geleden begonnen te accepteren dat ik ziek ben en mijn best te doen om niet dood te gaan.

Ongeveer een jaar geleden ging ik naar bed met Justin. Hij was 19 jaar. Ik pas 16. Ik kende hem pas 4 maanden. Hij was iemand van de buurt. Ik hoorde altijd van Aids en dat soort dingen, maar ik was er nooit echt bewust van. Ik ben vrijwillig met Justin naar bed gegaan. Hij stelde voor om condooms te gebruiken, maar ik vond het niet nodig.

Ik was zo verliefd. Die mooie populaire jongen wilde mij. Na 4 maanden zei hij mij om mijn bloed te laten onderzoeken. Hij wist het toen al en na dat gesprek zijn we weer 2 keer naar bed gegaan……terwijl hij ziek was. Kort daarna maakte hij het uit. Diezelfde week nog, omdat hij zou verhuizen naar Utrecht.

Maanden later zag ik zijn overlijdensadvertentie in de krant. Het bleek dat hij stierf van AIDS. Volgens mij heeft hij zelf een eind aan zijn leven gemaakt. Ik durf niet verder te vragen. Zijn moeder kwam bij mij langs om te vragen of ik met haar zoon naar bed was geweest. Natuurlijk zei ik nee. Ik vertelde aan een ieder dat ik blij was dat we nooit met elkaar hebben geslapen, want veel mensen wisten dat hij en ik met elkaar gingen.

Onze verhouding duurde ook maar een paar maanden en we waren altijd stiekem met zijn tweetjes. Hij bleek nog een vriendin te hebben die zwanger bij zijn moeder in huis woont. Hij heeft ons beiden voor de gek gehouden.

Sinds twee weken heb ik een anonieme vertrouwenspersoon. Zij heeft me ook geadviseerd om erover te praten, maar ik durf het nog niet aan bekenden te vertellen.

Ik vind het belangrijk om mensen te vertellen dat het een ieder kan overkomen. Ik was 18 jong en dom. Ik gaf Justin altijd de schuld, maar eigenlijk is het mijn eigen schuld. Ik had voorzichtiger moeten zijn. Ik was jong, maar niet zo jong dat ik niet wist wat AIDS is. Ik dacht dat het mij niet zou overkomen. Justin zag er altijd goed uit en dus zou je nooit denken dat hij HIV had. Ik heb mij laten meeslepen omdat ik verliefd was, niet nagedacht over de gevolgen.

Als ik met mijn verhaal 1 of 2 mensen kan redden dan ben ik tevreden. Ik moet eerst mijn ziekte accepteren voordat ik het aan mijn moeder kan vertellen. Ik loop nog met boze gevoelens en zinloze gedachten. Kon ik de tijd maar terugdraaien.

Wacht het liefst tot na je 20ste met sex, want kan je ook beter nadenken. Loop desnoods met condooms. Ik ga straks ook dood om sex. Het is het echt niet waard. Ik wil nog leven.

Add Comment