Partner haalt irritante geintjes uit

partner-haalt-irritante-geintjes-uitfullimage_3Partner haalt irritante geintjes uit    

  In een huwelijk van 20 jaar zitten wil nog niet zeggen dat de relatie perfect is. ik ben Marla, de vrouw van Roy. We zijn al 25 jaar samen en 20 jaar getrouwd. Ik mag niet klagen van een slecht huwelijk, want dat zou heel erg ondankbaar van me zijn. Roy is een aardige man die heel erg zorgzaam is, maar soms ook weer op me heupen werkt. Een relatie is leren, afleren en bijleren. Vaak ontdek je steeds veel meer negatieve dingen dan positieve dingen bij je partner. Dat is menselijk, maar soms heel confronterend. Roy en ik doen vaak dingen samen, waardoor we makkelijk naar elkaar toe groeien, maar soms heb ik echt van die negatieve gedachten waarbij ik me afvraag wat ik met deze kerel doe, omdat hij soms ontzettend lastig kan zijn. Ja geloof me, meer dan hinderlijk. Hij houdt van grappen, maar soms of zeg maar vaak gaan bepaalde grappen veel te ver!

hoeveel-moet-je-van-je-partner-verdragen

Hoeveel moet je van je partner verdragen?

Roy is een echte grapjas. Hij heeft lol in het maken van grappen, waardoor zijn karakter bij de meeste mensen ook in goede aarde valt. Ik ben in de omgang vaak heel erg flexibel, maar dat heeft natuurlijk ook zijn grenzen en dat snapt Roy juist niet! Het lijkt alsof Roy niet weet wanneer ik boos ben of juist niet wanneer ik in een blijde stemming zit. Ook wanneer ik teveel van iets heb kan hij ook niet het onderscheid maken. Het komt vaker voor dat Roy lol aan het schoppen is door geintjes uit te halen die ik helemaal niet verdraag. Dit laat ik ook merken, maar het lijkt alsof Roy er geen oor voor heeft en toch maar door gaat. Of ligt het aan mijn onverdraagzaamheid? Zal ik dit wijten aan mijn menopauze, waardoor ik sneller geïrriteerd raak? Pffft….het maakt mij niet uit aan welke reden het nou ook ligt, maar Roy houdt geen rekening met me!

geintjes-van-roy-die-ik-niet-verdraag

Geintjes van Roy die ik niet verdraag:  

  -Roy staat soms speciaal vroeg op om ontbijt voor het werk klaar te maken. Hij verpakt het dan heel mooi voor me, dus hoef ik het alleen maar mee te nemen. Aan het werk aangekomen haal ik m’n ontbijt eruit en ik merk dat er een enorme kakkerlak in de zak zit. uit schrik sprong ik op en gooide het pakketje gillend omhoog. Ineens belt Roy lachend op als ik zijn verrassing gezien heb. Wat schaam ik mij erg, omdat collega’s ook uit schrik kwamen kijken wat er met me aan de hand is. bleek dat het een plastiek kakkerlak was

-Een ander dagje sta ik op om te douchen en ik tref in de badkamer een slang van ongeveer 40 cm aan. Ik natuurlijk weer gillend door het huis rennen en Roy komt ineens weer lachend met een camera in zijn hand aanlopen en schreeuwt “het is maar een rubberen slang schat”

-Een keer hadden we bezoek van vriendinnen en Roy voerde het hoogste woord. Op den duur kwam het gesprek op voeding aan. Ineens grapte hij over het feit dat er niet op tijd eten voor hem klaar staat dagelijks, waardoor hij genoodzaakt is om dagelijks bij zijn moeder te eten. Schaterend kijkt hij me aan en zegt meteen het is een grap lieverd. Zo kan ik maar door gaan. De afgelopen tijd verdraag ik de gore grappen van Roy helemaal niet!