Trouwen met een filipijnse vrouw, is dat handig?

Trouwen met een Filipijnse vrouw in Nederland is niet gemakkelijk. Er komt een hoop papieren rompslomp bij kijken. Daarbij is het niet voor iedereen mogelijk om een Filipijnse vrouw te trouwen. Het kost een hoop geld en je zal de Filipijnse vrouw waarschijnlijk in onderhoud moeten voorzien. Niet alleen de vrouw zelf maar ook haar familie in de Filipijnen, dat is de cultuur namelijk. Wanneer je dus bij voorbaat al weet dat je dit niet kunt dan moet je er al niet aan beginnen!

Er zitten grote verschillen tussen de Filipijnen en Nederland. Wij vinden niet alleen hele andere dingen lekker qua eten maar hebben ook hele andere omgangsvormen. Niet gek ook want het land ligt aan de andere kant van de wereld. Bereid je hier dan ook op voor en verdiep je in de Filipijnse normen en waarden en probeer haar de Nederlandse normen en waarden uit te leggen. Belangrijk is dat je samen een taal spreekt die je begrijpt. Het is zeker van groot belang om op enige wijze met elkaar te kunnen communiceren!

Bedenk je daarbij dat je niet zomaar een Filipijnse vrouw kunt trouwen en naar Nederland toe kunt halen. Hiervoor moet je aan veel eisen voldoen. Bijvoorbeeld een modaal inkomen hebben en vast werk. Het is niet vanzelfsprekend dat je toekomstige Filipijnse vrouw automatisch een uitkering krijgt. Je zal dus voor haar moeten zorgen of ze zal zelf werk moeten vinden in Nederland. Geen gemakkelijke opgave voor iemand die nog geen Nederlands spreekt. Wanneer je haar definitief in Nederland wilt laten wonen moet ze ook haar inburgeringsexamen doen. Denk niet dat dit een fluitje van een cent is, het is vrij pittig!

Add Comment